Πληροφορίες και συμβουλές για μια εύκολη μετακόμιση

Συμβουλές για Μετακομίσεις Μεταφορές Θεσσαλονίκη - Transportations.gr

Πρακτικές ιδέες που κάνουν τη μετακόμιση πιο εύκολη

Ιδέες και πληροφορίες από μια μεταφορική εταιρία με εμπειρία 20 ετών στις μετακομίσεις στη Θεσσαλονίκη.

Οι μετακομίσεις πάντα φέρνουν μια αναστάτωση στην οικογένεια όσο μικρές κι αν είναι. Ακόμα και μια μικρή φοιτητική μετακόμιση με λίγα πράγματα, μπορεί να κουράσει. Μερικές πρακτικές συμβουλές για τη δική σας μετακόμιση, που κάνουν τη διαδικασία οργανωμένη, χωρίς εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς απρόοπτα, άρα τελικά πολύ ευκολότερη!

Μετακόμιση σημαίνει ανανέωση

Εκμεταλλευτείτε το. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που σας δίνεται για αλλαγές μέσα στο σπίτι. Αλλάξετε πράγματα που πάντα σκεφτόσασταν ν’ αλλάξετε αλλά όλο το αναβάλλατε!

Μη μεταφέρετε στο καινούριο σας σπίτι πράγματα που σκοπεύετε να πετάξετε.

Α. Άχρηστα και κατεστραμμένα

Αρχικά, σκεφτείτε τα πραγματικά άχρηστα πράγματα. Όλα τα σπίτια έχουν πράγματα στο πατάρι, στην αποθήκη, στο υπόγειο, αλλά ακόμα και μέσα στα δωμάτια, τα οποία είναι πλέον εντελώς άχρηστα. Είτε σπασμένα είτε φθαρμένα, ένα σωρό πράγματα που χρειάστηκαν κάποτε αλλά δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ πια. Σκεφτείτε πόσα μπορεί να ‘ναι αυτά:  Η εμπειρία μας δείχνει, πάρα πολλά!

Β.  Παλιά, φθαρμένα που δε θέλετε πια

Μετά, σκεφτείτε τα πράγματα που δεν σας αρέσουν πια, που είναι ίσως πολύ παλιά ή απλώς τα …βαρεθήκατε , δεν τα χρησιμοποιείτε πια, ούτε και πρόκειται πραγματικά να τα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Η πρώτη μας συμβουλή για τη δική σας μετακόμιση: Αποφασίστε τι πραγματικά χρειάζεστε στο νέο σας σπίτι, απαλλαγείτε από όλα τα σπασμένα, τα άχρηστα πράγματα που είστε σίγουροι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε. Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό τέτοιων μικρών και μεγάλων αντικειμένων που κρατάμε όλοι στα σπίτια μας.

Αν σκεφτόσασταν καιρό τώρα ότι θέλετε ένα καινούριο καναπέ και όλο αναβάλλατε την αγορά του, είναι μια καλή ευκαιρία. Σκεφτείτε, ίσως το αποφασίσετε τώρα.

Η πρώτη μας συμβουλή λοιπόν, είναι: Διακρίνετε πια πράγματα ίσως δεν πρέπει ή δε θέλετε να μεταφερθούν στο καινούριο σας σπίτι.

Σκεφτείτε όμως ότι για κάτι που εσείς δεν θα χρειαστείτε πια, μπορεί κάποιος συν-άνθρωπός μας να σας ευγνωμονεί.

Παλιά ρούχα, παλιά, φθαρμένα έπιπλα, παλιά παιδικά παιχνίδια, είδη οικοσκευής, όλα είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας. Μην τα πετάξετε αμέσως στα σκουπίδια. ρωτήστε στη γειτονιά, ρωτήστε αν θέλετε στην εκκλησία σας.

Η διαλογή των άχρηστων πραγμάτων, είναι μια διαδικασία αν ξεκινήσετε καιρό πριν, θα χετε πια απαλλαγεί από το βάρος αυτό πολύ πριν τη μέρα της μετακόμισης σας

Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη - Transportations.gr

Προετοιμασία μετακόμισης/αμπαλάζ

Πολλές σύγχρονες εταιρείες μετακομίσεων, όπως η transportations.gr αναλαμβάνουν όλες τις επιμέρους εργασίες με συνεργεία για κάθε δουλειά.

Στην transportations.gr χρησιμοποιούμε συνεργεία εμπιστοσύνης από ειδικευμένους και σταθερούς συνεργάτες μας, για προσεκτική αποσυναρμολόγηση των επίπλων, αμπαλάζ όλων των αντικειμένων του σπιτιού, αποσύνδεση – επανασύνδεση όλων των ηλεκτρικών συσκευών. Όμως, αυτό είναι βέβαια μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, μιας και οι άνθρωποι που θα εργαστούν υπεύθυνα και προσεχτικά για σας, πρέπει να αμείβονται.

Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να οργανώσετε από πριν, μόνοι σας, το αμπαλάζ όσων αντικειμένων μπορείτε. Αν το κάνετε από νωρίς, όχι την τελευταία στιγμή, δε θα σας κουράσει.Θα χρειαστείτε κουτιά γερά, καφέ κολλητική ταινία κι ένα μαρκαδόρο. Κουτιά θα βρείτε στα σουπερμάρκετ, αν μάλιστα ζητήσετε στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας θα σας κρατήσουν γερά κουτιά κατάλληλου μεγέθους.

Η δεύτερη συμβουλή είναι:

Αρχίσετε το αμπαλάζ μέρες πριν, σε κάθε δωμάτιο χωριστά, πακετάροντας αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται “καθημερινά” ,  άρα δε θα σας πειράξει που είναι αμπαλαρισμένα ακόμα και μια βδομάδα πριν!

Τα κουτιά κάθε δωματίου τα τοποθετείτε σε μια γωνιά ώστε δε θα εμποδίζουν μερικές μέρες μέχρι τη μετακόμιση.

Αντικείμενα που πακετάρονται νωρίς:

Μερικά παραδείγματα αντικειμένων που μπορεί να πακεταριστούν πολλές μέρες πριν,  περιλαμβάνουν: ρούχα – παπούτσια άλλης εποχής ( δηλαδή κατά το καλοκαίρι, τα χειμερινά ) πίνακες – κάδρα, διακοσμητικά αντικείμενα όλων των δωματίων, σκεύη κουζίνας όλα εκτός απ’ αυτά που χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Εσείς θ’ αποφασίσετε σε κάθε δωμάτιο χωριστά τι θα αμπαλαριστεί πολλές μέρες πριν τη μετακόμιση, τι θα αμπαλαριστεί τελευταίο. Καταλήγετε πάντα την παραμονή πακετάροντας τα απαραίτητα είδη καθημερινής χρήσης.

Σημειώστε με μαρκαδόρο, σε κάθε κλειστή κούτα, το περιεχόμενο. Θα σας βοηθήσει αφάνταστα μετά τη μετακόμιση, ώστε να μην ψάχνετε τι είναι πού. Χρήσιμος είναι ο προσεκτικός καθαρισμός κάθε αντικειμένου πριν το αμπαλάζ, η μετακόμιση εκτός από ευκαιρία αλλαγής, είναι η καλύτερη ευκαιρία για γενική καθαριότητα όλης της οικοσκευής!

Προγραμματισμός μετακόμισης

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της μετακόμισής σας, ενθέτουμε εδώ και ένα ημερολόγιο του τρέχοντος και των αμέσως επόμενων μηνών.

Φανταζόμαστε είναι χρήσιμο, μπορεί να χρειαστεί να το έχετε εύκολα διαθέσιμο, για να ανατρέξετε σ αυτό όταν χρειάζεστε να δείτε τις μέρες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, προγραμματίζοντας τη μετακόμιση σας!

[bookingcalendar nummonths=3]

* Αν θέλετε να κρατήσετε τη σελίδα αυτή στους σελιδοδείκτες σας για άμεση ανάκληση στο μέλλον, πατήστε στο πληκτρολόγιό σας Ctrl και D

Μερικές άλλες χρήσιμες ιδέες:

Συμβουλές για μικρές λεπτομέρειες με μεγάλη όμως σημασία, που μπορείτε να φροντίσετε πριν τη μετακόμιση:

  • Μην παραγεμίζετε τις κούτες. Οι πολύ μεγάλες κούτες δεν χρησιμοποιούνται για πολλά βαριά αντικείμενα αλλά ελαφρύτερα ογκώδη.
  • Αμπαλάρετε σε κάθε κούτα αντικείμενα από τον ίδιο χώρο Μην ανακατεύετε αντικείμενα από διαφορετικά δωμάτια.
  • Ενημερώστε πριν τη μετακόμιση τους γείτονες, μέρες πριν ή έστω την προηγούμενη, ώστε να βοηθήσουν να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στάθμευσης για τα φορτηγά, το ανυψωτικό μηχάνημα, ελεύθερος χώρος ώστε τα συνεργεία των εργατών να μπορούν να μεταφέρουν με την προσοχή & ασφάλεια που όλοι θέλουμε το κάθε δικό σας αντικείμενο
  • Ρυθμίστε από πριν με συγγενείς ή φίλους ποιος μπορεί να κρατήσει τα παιδιά τη μέρα της μετακόμισης. Αντίθετα με ότι ακούγεται συχνά περί συμμετοχής των παιδιών, οι μετακομίσεις, για μας, δεν είναι κάτι που τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν ή πρέπει να συμμετέχουν. Μπορούν να περάσουν μια ευχάριστη μέρα σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι.
  • Αν έχετε κάποιο κατοικίδιο φροντίστε την ασφάλειά του, σε κάποιο περιορισμένο χώρο ή σε ένα φιλικό σπίτι.
  • Μετά τη μετακόμιση ξεπακετάρετε πρώτα αυτά που πακετάρατε τελευταία. Περιέχουν τα απαραίτητα αντικείμενα. Ένα κρεββάτι πρέπει πρώτα να στηθεί, ώστε να μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί λίγο.
  • Μην βάλετε σε λειτουργία αμέσως το ψυγείο. Χρειάζονται κάποιες ώρες για να ηρεμήσουν τα υγρά φρέον μέσα στα κυκλώματα ψύξης.
  • Μετά από μια μέρα αναστάτωσης, ευκαιρία να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό βράδυ , να πάρετε δυνάμεις για το τελικό συμμάζεμα του σπιτιού την επόμενη.
  • Μην αμελήσετε να ενημερώστε το ταχυδρομείο της περιοχής σας για τη νέα σας διεύθυνση. Τα ταχυδρομεία προσφέρουν δωρεάν την υπηρεσία της αποστολής στη νέα σας διεύθυνση όλων των φακέλλων που φτάνουν στο όνομά σας!

Ειδικευμένα συνεργεία αμπαλάζ μετακόμισης

Μια μετακόμιση, μπορεί να φαντάζει δύσκολη υπόθεση, ειδικά για οικογένεια με παιδιά και πολλές οικοσκευές.

Μην ξεχνάτε όμως ότι μια αξιόπιστη σύγχρονη μεταφορική εταιρία διαθέτει ειδικευμένα συνεργεία μετακόμισης που μπορούν να αναλάβουν υπεύθυνα όλες τις εργασίες για σας, σε μια τιμή λογική.

Συμβουλή από τον επαγγελματία: Ο υπεύθυνος της μεταφορικής εταιρείας μπορεί να επισκεφθεί το δικό σας χώρο, να σχηματίσει μια γνώμη και να σας συμβουλέψει για το τι πραγματικά σας συμφέρει, τι μπορεί να χρειάζεστε, σε ποιες εργασίες μπορεί να βοηθήσει ένα συνεργείο αμπαλάζ, εργασίες που εσείς έχετε ανάγκη.

Πριν αποφασίσετε…

ΔΕΙΤΕ κι εδώ τις κριτικές, τα σχόλια και μηνύματα
από πελάτες της μεταφορικής μας εταιρίας.

Είστε πελάτης μας, και θέλετε να δημοσιεύσετε στη σελίδα μας τη δική σας κριτική? Θα χαρούμε να δούμε και το δικό σας μήνυμα!

Διαβάστε: Η φροντίδα στη λεπτομέρεια δεν είναι …υποχρεωτικά ακριβή!